csokis torta
2db tojás
30dkg cukor
10dkg margarin
fél tk só
másfél zacskó sütőpor
1cs vanilliás cukor (el hagyható)
4ek kakaópor
4dl tej
50dkg liszt
először össze állítjuk a száraz anyagot, majd bele tesszük a tojásokat
a fel olvasztott margarint és a tejet, ekkor egy igen krémes híg tésztát kapunk
ha egy kicsit sűrűbb akkor tejjel lehet lazítani ezután egy kikent és lisztezett
kerek formába bele öntjük, de csak a felét. 160 fokos elő melegitett sütőben meg sütjük
tű próbáig.. sülés után meg ismételjük a másik adaggal
a már kész lapot egy éles késsel lapjára el vágjuk... nem kell vele sietni ez már nem fog össze
esni.ezután meg ismételjük a másik lappal is
krém
2csomag csoki puding
6dl tej
2dl kemény habbá vert meggle cukrász tejszín
cukor ízlés szerint
meg főzzük a pudingot és ha ki hűlt hozzá adjuk a tejszínt
meg töltjük vele a lapokat
majd ezután a torta bevonó masszát jól tá gyúrjuk ( tehetünk színezőt is)
majd 2-3mm vastagra kinyújtjuk porcukron vagy liszten.
Ezután a nyújtófára fel tekerve rá helyezzük a tortára
tetszőlegesen diszitjük
az oldalát 1,5dl meggle habbal be vonjuk

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése